دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

بولتون: با ریاست‌جمهوری ترامپ اوضاع جهان بحرانی می‌شود

مشاور سابق امنیت ملی رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در مورد بازگشت او به کاخ سفید هشدار داد و گفت: بازگشت او به کاخ سفید به طور قابل توجهی خطر بحران بین‌المللی را افزایش می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۷ - ۰۵ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 25
کد خبر: ۲۶۶۶۱۲

به گزارش راهبرد معاصر، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی «دونالد ترامپ» که به مدت ۱۷ ماه از آوریل ۲۰۱۸ تا سپتامبر ۲۰۱۹ در این سمت حضور داشت، ادعا‌های رئیس جمهور منتخب مبنی بر اینکه او موقعیت منحصر به فردی برای حل مناقشات بین‌المللی در اوکراین و غزه دارد را رد کرد.

 

بولتون که با روزنامه گاردین گفت‌و‌گو می‌کرد، رئیس‌جمهور منتخب را یک «ترامپ معمولی» نامید و گفت: اینها همه فخرفروشی است.

 

در عین حال، بولتون هشدار داد که ترامپ در دنیایی «خطرناک‌تر» نسبت به زمانی که برای اولین بار انتخاب شد، آماده روی کار آمدن است و افزود که نگران بی‌ثباتی تصمیم‌گیری ترامپ است که آن را به «یک سری از نورون‌ها» تشبیه کرد.

 

بولتون ۷۶ ساله خاطرنشان کرد ترامپ که دوباره انتخاب و جسور شده، می‌تواند برای بار دوم حتی بیش از این «بی‌نظم» باشد.

 

او به روزنامه بریتانیایی گفت: «او اکنون نسبت به انتخاب مجدد خود اطمینان بیشتری دارد، که تحمیل هر نوع انضباط تصمیم‌گیری فکری را سخت‌تر می‌کند».

 

بولتون گفت: «خطر یک بحران بین‌المللی از نوع قرن نوزدهم در دوره دوم ترامپ بسیار محتمل‌تر است. با توجه به ناتوانی ترامپ در تمرکز بر تصمیم گیری منسجم، من بسیار نگران این هستم که این موضوع چگونه ممکن است به نظر برسد».

 

گاردین نوشت ترامپ حتی قبل از روی کار آمدن، درخواست‌های غیرمنطقی از کشور‌های خارجی را آغاز کرده که حتی برخی از مشاوران او را غافلگیر کرده است. او کانادا و مکزیک را با تعرفه‌های ۲۵ درصدی تهدید کرد - و با طنز در مورد تبدیل کانادا به پنجاه و یکمین ایالت آمریکا حرف زد - و حتی پیشنهاد کرد که گرینلند و کانال پاناما را در اختیار آمریکا بگیرد.

 

بولتون همچنین گفت که ترامپ به «ولادیمیر پوتین» و «ویکتور اوربان» سران روسیه و مجارستان حسادت می‌کند.

 

او گفت: «پوتین و اوربان پارلمان‌های مستقل و دستگاه‌های قضایی مزاحم ندارند و کار‌های بزرگی انجام می‌دهند که ترامپ نمی‌تواند انجام دهد و او فقط آرزو می‌کند که می‌توانست هر کاری انجام دهد.»

 

بولتون گفت که معتقد است ترامپ رابطه‌اش با پوتین را دوستی می‌داند، اما پوتین معتقد است «ترامپ هدفی آسان است».

 

بنا بر گزارش‌ها، بولتون به اصرار «تاکر کارلسون» از اولین دولت ترامپ اخراج شد. او به عنوان یک دیپلمات ارشد در دولت «جورج دبلیو بوش» رئیس جمهور پیشین آمریکا، مدافع سرسخت جنگ عراق بود که همچنان از آن دفاع می‌کند.

 

همکاران سابق خود بولتون مدعی هستند که او اطلاعات را برای تطابق با تعصبات خود تحریف کرده است، از جمله ادعا‌های غیرمستند مبنی بر اینکه کوبا در تلاش برای توسعه سلاح‌های بیولوژیکی است. ترامپ زمانی خود را «کسی که بولتون را خشمگین می‌کند» توصیف کرد، نه برعکس.

 

بولتون گفت: «دور دوم ریاست جمهوری ترامپ، احتمالاً به یک بحران بین‌المللی از نوع قرن نوزدهم منجر خواهد شد، زیرا گفته می‌شود او مهارت‌های ضعیفی در تصمیم‌گیری دارد».

 

او تاکید کرد: «خطر یک بحران بین‌المللی از نوع قرن ۱۹ در دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ بسیار محتمل‌تر است».

 

او همچنین اظهارات رئیس جمهور منتخب و متحدانش مبنی بر اینکه ترامپ تنها کسی است که می‌تواند به جنگ اوکراین و غزه پایان دهد را رد کرد و افزود: «جهان خطرناک‌تر از زمانی است که او قبلاً رئیس‌جمهور بود. تنها بحران واقعی ما کووید بود که یک بحران طولانی‌مدت است و نه علیه یک قدرت خارجی خاص، بلکه علیه یک بیماری همه‌گیر».

 

بولتون درباره دولت اول ترامپ گفت که معتقد بود وظایف ریاست جمهوری، راهبرد تصمیم‌گیری رئیس جمهور را «منضبط» می‌کند، اما معلوم شد که اشتباه کرده است.

 

نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل تصریح کرد: «زمانی که به آنجا رسیدم، الگو‌های رفتاری زیادی از قبل تعیین شده بود که هرگز تغییر نکردند و ممکن بود حتی اگر زودتر آنجا بودم، نمی‌توانستم تاثیر بگذارم».

 

او به گاردین گفت در حالی که با بسیاری از تماس‌های ترامپ موافق بود، اما آنها شبیه «یک سری واکنش‌های عصبی» بودند.

 

مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا گفت: «ترامپ همچنین ظاهراً به جلسات توجیهی امنیت ملی و صلاحیت در سیاست خارجی بی‌توجهی و بر جذابیت شخصی تأکید می‌کند. او درباره سیاست خارجی چیز زیادی نمی‌داند. او خواننده زیادی نیست. او هر از گاهی روزنامه‌ها را می‌خواند، اما مقالات توجیهی تقریباً هرگز خوانده نمی‌شوند، زیرا فکر می‌کند مهم نیستند. او به این حقایق فکر نمی‌کند».

 

بولتون افزود: «او فکر می‌کند که به چشمان طرف مقابل می‌نگرد و آنها معامله می‌کنند و این مهم است».

 

جان بولتون در سال ۲۰۱۹ از سمت مشاور امنیت ملی استعفا داد. بنا بر گزارش‌ها، علت استعفای بولتون به دلیل مخالفت ترامپ با ایده‌های او برای پاسخ قاطع به پرتاب موشک‌های کره شمالی و افزایش فشار بر ایران و ونزوئلا بود.

 

تحلیف ریاست‌جمهوری ترامپ در ۲۰ ژانویه برگزار خواهد شد./ ایسنا

ارسال نظر